VPRO Gids abonnement
VPRO Gids abonnement

VPRO Gids abonnement en proefabonnement

Er zijn mooie VPRO Gids abonnementen aan te vragen, van een kortlopend VPRO Gids proefabonnement tot een langer lopend abonnement met een leuk cadeau. Kies hieronder het VPRO Gids abonnement dat het best bij je past.

     (5) 

“Dit blijft toch voor mij de enige echte TV gids! Aanvraag was snel geregeld en een mooi cadeau als leuk extraatje”.

Dhr. G. de K. uit H.

Kies hier het voor jou perfecte VPRO Gids abonnement

Added to wishlistRemoved from wishlist 1

✅ kortingsperiode: 12 nummers

✅ prijs: € 10

✅ stopt automatisch

21.30 10.00
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

kortingsperiode: 1 jaar

prijs: € 86

GRATIS cadeau

✅ eenvoudig opzegbaar

86.00
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

kortingsperiode: 22 nummers

prijs: € 25

stopt automatisch

 

25.00
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

kortingsperiode: 10 weken

prijs: € 10

stopt automatisch

 

17.85 10.00

VPRO Gids abonnement voor goed geïnformeerd TV kijken

Net als de Vara en de NCRV heeft ook de VPRO een eigen televisiegids. De VPRO Gids is dé televisiegids van de VPRO en is sinds 1974 de opvolger van het blad Vrije Geluiden. Het fijne van de VPRO Gids is dat de gids weinig reclame bevat in tegenstelling tot veel andere televisiegidsen. Verwacht dus voornamelijk informatieve stukken in de VPRO Gids. De televisiegids wordt daarnaast aangevuld met interessante achtergrondverhalen, leuke interviews, wetenschappelijke rubrieken en nog veel meer.

De VPRO Gids heeft wekelijkse uitgaven: je bent iedere week op de hoogte van de actuele programmering op het gebied van televisie en radio. Wanneer je niet zeker weet of een abonnement op de VPRO Gids iets voor jou is is het aan te raden om een proefabonnement op de VPRO Gids te nemen. Met een proefabonnement heb je de gids een bepaald aantal weken in huis waarna het automatisch wordt stopgezet. Op dat moment kun je zelf beslissen of je een daadwerkelijk abonnement af wilt sluiten. Met een handige aanbieding van de VPRO Gids heb je al heel voordelig een abonnement te pakken.

GESCHIEDENIS VAN DE VPRO GIDS

De VPRO Gids heette in eerste instantie Vrije Geluiden. Vrije Geluiden werd sinds 1926 uitgegeven. In het jaar 1974 werd de gids de opvolger van dit blad. De VPRO Gids had in eerste instantie een simpele vormgeving: denk hierbij aan simpele foto’s of basic kunstwerken. Vandaag de dag is dit nog steeds redelijk het geval: je zult amper een beroemdheid zoals een zanger of een acteur op de cover zien. De focus bij de VPRO ligt op kunstzinnig en experimenteel. In 2011 werd een speciaal boek uitgegeven genaamd VPRO Gids Covers met alle covers van de gids en Vrije Geluiden. De omslagen van de VPRO Gids werden onder andere ontworpen door Fiep Westendorp, Jaap Drupsteen en Jan Wolkers. Een aantal jaren geleden liet de VPRO de kleinste cover ooit maken op een stukje silicium. Bekijk de video van dit maakproces

BASISWAARDEN VAN DE VPRO

De VPRO heeft een paar basiswaarden opgesteld die ook voor de televisiegids van de VPRO gelden. Enkele van deze basiswaarden zijn:

  • De VPRO streeft naar maximale kwaliteit bij alle uitgaven van de VPRO Gids
  • De VPRO respecteert gevers bij werving en houdt ze ten minste één keer per jaar op de hoogte van de uitgaven en projecten
  • De VPRO gaat nauwkeurig om met je gegevens wanneer je een abonnement op de VPRO Gids hebt
  • De VPRO heeft een toegankelijke klantenservice: ze gaan zorgvuldig om met vragen en klachten en proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Door deze basiswaarden krijg je een beetje het idee wat je kunt verwachten bij een abonnement op de VPRO Gids.

PIJLERS VAN DE VPRO GIDS

Wanneer je een abonnement op de VPRO Gids hebt mag je de volgende drie pijlers verwachten. Deze onderwerpen acht de VPRO het belangrijkst, óók in hun televisiegids:

  • Ondersteuning van cultuur
  • Talentontwikkeling
  • Innovatie

Het geld wat de omroep ontvangt door bijvoorbeeld giften of abonnementen wordt uitgegeven aan deze drie pijlers om zo de omroep en de televisiegids verder te kunnen laten ontwikkelen. Op die manier weet je zeker dat de VPRO er alles aan doet om je VPRO Gids zo innovatief en op die manier vernieuwend mogelijk te laten zijn en blijven. Daarom is een abonnement op de VPRO Gids altijd verrassend en interessant. Je krijgt iedere week weer een totaal andere gids op de deurmat.

PROEFABONNEMENT OP DE VPRO GIDS

Een abonnement op de VPRO Gids, dat klinkt interessant, maar toch twijfel je nog. Wanneer je twijfelt op een volwaardig abonnement is het aan te raden om eerst voor een proefabonnement op de VPRO Gids te nemen. Met een proefabonnement kun je eerst de kat uit de boom kijken om uiteindelijk te beslissen of de VPRO Gids wat voor jou is. De VPRO Gids heeft een aantal vaste rubrieken over boeken, films, televisie, wetenschap, cultuur, achtergrondverhalen en meer. Ook beschikt de gids over de rubriek Dorst, een rubriek waar ruimte is voor experiment. Daarnaast vind je er diverse columns van onder andere Arnon Grunberg en Esther Gerritsen.

VPRO GIDS: OOK VOOR KINDEREN

Het publiek van de VPRO Gids is breed, maar wordt voornamelijk gelezen door hoogopgeleiden die eigenzinnig en kritisch zijn. Hij of zij wil meer weten over de wereld dan slechts één kant van het verhaal en neemt geen genoegen met standaard artikelen zonder diepgang. De gids richt zich op de creatieve klasse waarin mensen zelf wat bij willen en kunnen dragen. Het leuke aan de VPRO Gids is dat de gids zich ook richt op kinderen. Tot 2016 deed de VPRO Gids dat met de rubriek Achterwerk. Veel mensen kennen deze naam al van de televisie, namelijk van het programma Villa Achterwerk. In deze rubriek konden kinderen brieven lezen. Ook was er een strip te vinden die getekend is door een kind. Sinds 2006 wordt vandaag de dag nog speciaal voor kinderen de Villakrant uitgegeven.

KIES JIJ OOK VOOR DE VPRO GIDS?

Hoewel er natuurlijk tientallen andere gidsen te vinden zijn waar je je op kunt abonneren, zoals een abonnement op de NCRV Gids of een abonnement op de Varagids, is een abonnement op de VPRO Gids ook een grote toevoeging aan je dagelijkse leven. Je hoeft nooit meer het internet af te struinen totdat je leuke en interessante artikelen tegenkomt en je bent altijd op de hoogte van de meest actuele filmtips en televisieprogrammering. Kies vandaag nog voor een proefabonnement op de VPRO Gids en profiteer direct van alle voordelen.

Ben je op zoek naar andere interessante aanbiedingen omtrent proefabonnementen op tv-gidsen? We hebben de volgende proefabonnementen voor je voor een voordelige prijs:

Veelgestelde vragen (FAQ) VPRO Gids

Wat is het goedkoopste VPRO Gids abonnement?

"Vpro gids digitaal abonnement" is de beste deal

Hoeveel VPRO Gids aanbiedingen zijn er actief?

Op dit moment zijn er 4 VPRO Gids aanbiedingen.

Wat is de hoogste korting op een VPRO Gids aanbieding?

Vandaag kun je maximaal 54% korting krijgen op een VPRO Gids abonnement.