Wat zijn de voordelen van een digitaal abonnement op kranten?

Vandaag de dag zijn er verschillende manieren om je favoriete blad, magazine of krant te lezen. Met een proefabonnement op Linda geniet je bijvoorbeeld van de voordelen van het fysieke magazine vol interviews, artikelen en meer én van de online versie waarbij sociale media van Linda een grote rol speelt. Bij een proefabonnement op de Telegraaf heb je juist meer digitale voordelen: je kunt de krant lezen waar en wanneer je maar wilt. Als je je tablet, telefoon of laptop maar bij je hebt.

Nieuws

Digitale krant als toevoeging

Het lezen van de krant of van andere nieuwsberichten op internet neemt toe: volgens het onderzoek ‘Trends in Digitale Media’ van GFK Intromart zijn digitale nieuwskanalen zoals nieuwswebsites of online kranten een belangrijke bron van informatie voor de consument. Dit betekent overigens niet dat de fysieke tijdschriften en kranten direct worden vervangen door hun digitale versies op de tablets en telefoons. Hoewel diverse kranten veel lezers van fysieke kranten verloren in de afgelopen jaren wil dat niet zeggen dat de digitale krant de papieren versie helemaal heeft vervangen. Er zijn nog genoeg mensen die het heerlijk vinden om in de ochtend wakker te worden met een fysieke krant bij hun kopje koffie. Hierdoor is de digitale krant een goede toevoeging op wat er al was. We zien namelijk dat de meeste aanbieders ook digitale abonnementen aanbieden en artikelen die achter een betaalmuur staan. Wanneer je een abonnement op een papieren krant hebt krijg je daarnaast vaak een (proef)abonnement erbij voor de digitale variant.

Nooit meer last van storing of geen bezorging

Er zijn een aantal voordelen te vinden wanneer je kiest voor een digitale krant zoals een proefabonnement op het AD of een abonnement op de Volkskrant. Het grootste voordeel is dat je als consument geen last meer hebt van eventuele storingen bij de drukker waardoor er bij de papieren krant bijvoorbeeld een belangrijk deel miste of te laat werd ingestuurd. Daarnaast weet je zeker dat je iedere dag je portie nieuws tot je kunt nemen wanneer je via je tablet of via je telefoon de krant leest. Er komt namelijk geen bezorger meer als tussenpersoon bij kijken die er door onvoorziene omstandigheden voor kan zorgen dat jij de krant niet ontvangt. Bij een online abonnement staan de artikelen direct voor je klaar en worden ze ieder moment van de dag geüpdatet.

Lezen waar en wanneer jij dat wilt

Natuurlijk is een ander groot voordeel het feit dat je het nieuws kunt checken wanneer jij dat wilt en vooral waar je dat wilt. Ben je onderweg naar je werk of moet je even wachten bij de tandarts? Dan hoef je geen krant meer mee te nemen en open te slaan op een onhandige plek om de laatste nieuwsberichten te lezen. Met een digitaal abonnement lees je de artikelen handig en snel via je smartphone of via je tablet. Hoewel je met een tablet een werkende internetverbinding nodig hebt kun je bij de meeste digitale kranten diverse artikelen naar keuze op offline zetten zodat je het nieuws ook kunt volgen wanneer je ergens bent zonder internetverbinding.

Beter voor het milieu

Tot slot is een digitale krant beter voor het milieu. Er worden niet meer duizenden edities van een krant uitgeprint en verspreid wanneer meer mensen over zouden stappen op de online variant. Hierdoor wordt er papier bespaard wat weer effect heeft op het behoud van het milieu. Toch zal de papieren krant de komende jaren nog zeker niet verdwijnen. Veel consumenten ervaren het digitale nieuws als een vorm van ‘sneller’ nieuws en vinden het lezen op papier ook voordelen met zich meebrengen. Heb je geen idee waar je voor moet gaan? Hierbij komt een proefabonnement op een krant naar keuze goed van pas. Op die manier weet je voor jezelf zeker of je liever een digitale versie van een krant lees of dat je liever een abonnement neemt op een papieren krant voor jouw dagelijkse toevoer van nieuws.

Tags: