Drie onmisbare gratis apps om je favoriete magazines te lezen

Veel onderweg? Dan is het heerlijk om naast onderweg te werken af en toe lekker te ontspannen. Eerder schreven we al over een aantal gratis apps om de krant te lezen, in dit artikel nemen we je mee naar onze tips omtrent gratis applicaties om (onderweg) magazines te lezen. Ook dit betekent zeker niet het einde van de abonnementen op de fysieke bladen: hoe fijn is het om met je abonnement op Flair of je abonnement op Libelle gewoon de magazines in handen te kunnen hebben?  Lees gauw verder en wie weet heb jij binnenkort een (proef)abonnement op een online magazine!

gratis apps om je favoriete magazines te lezen

Voordelen van magazines digitaal lezen

Natuurlijk begrijpen we dat het ontzettend prettig is om een fysiek blad te kunnen lezen. Het echte bladeren met een kop thee in de hand voelt toch anders wanneer je dit op je tablet of je smartphone moet doen. Wat echter wel heel prettig is aan de komst van digitale applicatie waarmee je gemakkelijk en snel leuke magazines kunt lezen is het feit dat je geen zware magazines meer hoeft mee te sjouwen. Het enige wat je nodig hebt is je smartphone of je tablet en je kunt direct lezen. Daar moet je natuurlijk wel een volle batterij voor hebben zodat je ongestoord kunt genieten van je favoriete magazines en artikelen. Een ander voordeel is dat je nog selectiever kunt lezen dan bij een fysiek magazine: bij een abonnement op Flow kun je bijvoorbeeld aparte artikelen aanklikken en lezen waarbij je de artikelen die jou minder interesseren dus achterwege laat. Ideaal!


Artikelen lezen via Maggy Magazine

De applicatie die niet mag ontbreken in dit lijstje is Maggy Magazine. Deze app biedt jou de mogelijkheid om onbeperkt volledige tijdschriften en losse artikelen te lezen voor een vast bedrag per maand. De app zelf is gratis en je begint met een proefperiode van zeven dagen waarin je volledig gratis kunt profiteren van de voordelen van de applicatie. Bevalt het? Dan kun je na zeven dagen overstappen op een betaald abonnement. Er zijn inmiddels meer dan 50 magazines partner van de app en een abonnement is slechts 5,99 euro per maand. Het leuke en grote voordeel van de app is dat je bijvoorbeeld je artikelen van Libelle of Linda kunt opslaan en later terug kunt lezen. Deze worden bewaard in je ‘opgeslagen artikelen’ en kun je waar dan ook offline lezen. Het abonnement kun je op twee apparaten tegelijk gebruiken en is iedere maand opzegbaar. Kom maar op met die toffe verhalen van je favoriete magazine.

Netflix voor tijdschriften: Bliyoo

Boekenwinkel Bruna kwam in 2015 al met de handige app Bliyoo waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken en tijdschriften kunt lezen. Voordat je begint met lezen kies je de vorm van je abonnement: alleen boeken, alleen tijdschriften of allebei. Om jou als nieuwkomer tegemoet te komen mag je Bliyoo de eerste maand volledig gratis gebruiken, vervolgens kies je voor jouw favoriete abonnement. Voor slechts een tientje per maand heb je toegang tot magazines en voor vijftien euro kun je zowel boeken als tijdschriften lezen. Het grote voordeel van Bliyoo is dat je de artikelen overal offline kunt lezen. Je hebt namelijk alleen een wifi verbinding nodig om de artikelen te downloaden. Hoe handig is dat? Op die manier kun je onderweg ongestoord tijdschriften lezen, ook wanneer het internet in de trein even niet zo goed werkt.

Losse artikelen via Tijdschrift.nl

Net als bovenstaande apps heeft Tijdschrift.nl interessante digitale magazines te bieden voor de Nederlandse lezer. Voor een vast bedrag van 15 euro per maand kun je onbeperkt bladeren en lezen in meer dan 50 magazines, zoals Grazia, Libelle, Flair en meer. Heb je al een proefabonnement op een magazine? Grote kans dat dit magazine tussen het aanbod van Tijdschrift.nl zit. Dat betekent dat je de artikelen van dit tijdschrift gratis via de applicatie kunt lezen. Voordat je een abonnement afsluit op Tijdschrift.nl kun je via de website of via de app eerst het overzicht bekijken van het aanbod tijdschriften zodat je zeker weet dat jouw favoriet daar tussen zit.

Weet je nog niet zeker of het digitaal lezen van magazines iets voor jou is? Tot die tijd kun je naast het proefabonnement van een van bovenstaande apps ook een proefabonnement van een magazine afsluiten om te kijken of het iets voor jou is. Op die manier kun je zowel genieten van de fysieke als de digitale versie.